Zoals je jezelf ziet is vaak de manier zoals je jezelf behandelt en hoe je je gedraagt. Als je denkt dat je niets waard bent en dat jij er niet echt toe doet is er een grote kans dat je je ook zo gaat gedragen.

Maar als je denkt dat je waardevol bent. Dat je slim, creatief en een leuk persoon bent om mee op te trekken, dan is dat in de meeste gevallen ook hoe je je zal gedragen. Dus de manier waarop je jezelf ziet is erg belangrijk. Hoe denk je over jezelf? Wat voor gedachten komen er naar boven als je denkt aan jezelf? Mooie gedachten? Of negatieve gedachten? Het bepaalt voor een groot gedeelte hoe je jezelf gedraagt en wat je aantrekt in je leven. Positiviteit of negativiteit.

De vrucht of de wortel

Een appelboom produceert geen peren of sinaasappels. Een appelboom produceert appels. Als je een appelboom wilt die peren produceert heb je een probleem. Dat gaat niet gebeuren. Je kan je best doen om het voor elkaar te krijgen, maar het lukt je gewoon niet.

Hetzelfde geld voor jou. Je kan proberen je gedrag te veranderen maar als je jezelf in je diepste wezen anders ziet dan de uitkomst die je wilt in je leven gaat het niet werken. Je moet dus niet de vrucht proberen te veranderen, maar de wortel. Wat in je diepste binnenste zit. Als je dat kan veranderen kan je de vrucht van je leven veranderen.

5 stappen om een beter zelfbeeld te krijgen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *